Connect with us

Dini Haberler

Antalya Müftüsü Artan yaş haddinden emekli oldu

24 Mart 2014 tarihinden beri Antalya İl Müftüsü olarak görev yapan Osman Artan onuruna, İl Müftülüğünce “Vefa Ve Veda”  programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl protokolü ile din görevlileri ve davetliler duygu ve düşüncelerini dile getirerek Artan’a hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Veda konuşması yapan Müftü Artan ise şu ifadelere yer verdi:

“Elhamdülillah, birbirimizi kırmadan iyi bir ortamda işlerimizi yürütmeye çalıştık. Onun için aranızdan mutlu bir şekilde ayrılıyorum. Antalya’ya ve Antalya halkına sunduğumuz din hizmeti bizleri daima onurlandırmıştır. Mesai arkadaşlarıma ve bu hizmetleri yaparken maddi manevi yardımlarını esirgemeyen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Rabbim hepsinden razı olsun, hakkım varsa helal ediyorum. Sizler de haklarınızı helal edin. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize Allah’a ısmarladık diyorum, hoşçakalın, Allah’a emanet olun.”

Konuşmaların ardından Antalya Müftülüğü personeli adına Artan’a plaket ve hediye takdim edildi.

Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile de bir araya gelen Antalya İl Müftüsü Osman Artan, “Yaklaşık 7 yedi yıldır İlimizde İl Müftüsü olarak görev yaptım ve artık emekliye ayrılıyorum. Bu süre içerisinde değerli müdürlerimizle çeşitli vesilelerle beraber olduk. Diyaloğu hiç ihmal etmedik. Her daim karşılıklı hoşgörü içerisinde iletişim halinde olduk. Bu vesile ile tüm müdürlerimizden helallik istiyorum. Hakkınızı helal ediniz.” diyerek görev sürelerinde iş birliği içerisinde olan tüm kurum amirlerine teşekkür etti.

Osman Artan kimdir?

1956 yılında Antalya İli Korkuteli İlçesi Küçükköy Kasabası’nda doğdu. Antalya İmam Hatip Lisesi’ni 1974 yılında, İzmir Yüksek İslam Enstitüsü’nü 1978 yılında bitirdi.

İzmir Torbalı İlçesi Çapak Köyü ve Merkez Yeşilyurt Camii’nde imam-hatip olarak görev yaptı. Hollanda’da 5 yıl görevli olarak kaldı. Sırasıyla; Yozgat Şefaatli, Antalya Finike – Kemer’de ilçe Müftülüğü görevinde bulundu. Antalya İl Müftü Yardımcısı olarak 10 yıl çalıştıktan sonra Serik İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.

2006 yılında Van, 2009’da Burdur, 2014’te ise Antalya İl Müftülüğü görevlerine atanan Osman Artan, Şubat 2021 tarihi itibarıyla yaş haddinden emekli oldu.

Kaynak: Diyanet Haber

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dini Haberler

Basında Bugün – 15 Ekim 2021

Bugün gazeteler Diyanet‘le ilgili ne yazdı?

GAZETE KÜPÜRLERİ İÇİN

TIKLAYINIZ>>>

Kaynak: Diyanet Haber

Continue Reading

Dini Haberler

Din görevlileri projelerini Diyanet'e sundu

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yaklaşık 90 bin camide görev yapan imam hatip ve müezzin kayyımlar, bulundukları bölgenin eğitim, kültür ve sosyolojik durumlarına göre özgün projeler geliştiriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle örnek projelerin tespit edilerek yaygınlaştırılması, din görevlileri arasında tecrübe paylaşımının sağlanması ve cami hizmetlerinde verimliliğin artırılması amacıyla bu yıl on birincisi düzenlenen Cami Görevlileri Çalıştayı çevrimiçi gerçekleştirildi. 

Çalıştaya, Türkiye’nin dört bir yanından gönüllü, başarılı, aktif ve bulundukları bölgelerde hizmetleri, proje ve faaliyetleriyle öne çıkmış 21 din görevlisi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç açış konuşmasını gerçekleştirdi.

4 oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayda görev yaptıkları camilerde ve cami dışındaki çeşitli alanlarda özgün projeler din görevlileri, söz konusu proje ve çalışmalarına dair sunumlar yaptı.

Çalıştayın ilk oturumunda “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle düzenlenen “Proje Yarışmasında” dereceye giren din görevlileri projelerini sundu. 

Diğer oturumlarda ise örnek projeleri ile çevresinde öne çıkmış din görevlileri tarafından yapılan çalışmalar sunuldu.

11. Cami Görevlileri Çalıştayı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak’ın değerlendirme ve kapanış konuşmasıyla tamamlandı.

Çalıştayda sunumu gerçekleştirilen projeler;

Mehmet Pehlivan – Uşak – Vefalı Gönüller, Vefakâr Şehirler 
İsmail Köksal – Konya – Öz Güven Sahibi Vefalı Genç 
Merve Sertbaş – Aksaray – Vefakâr Gencim, Değerlerimizin Bilincindeyim
İlhan Demir – Aksaray – Etkin Din Görevlisinin Görev Mahallindeki Rolü,
Ekrem Şişecioğlu – Kayseri – Mahalle – Cami Buluşması,
Yasin Vural – Kırıkkale – Hayatın (Köyün) Merkezi Cami,
Mustafa Solakoğlu – Kocaeli – Biriz Beraberiz,
Resül Caniklioğlu – Samsun – Başarılı ve Etkili Din Gönüllüsü Projesi,
Mustafa Çakırtaş – Tokat – Yolumuz Camiden Geçer,
Samet Pelit – Çanakkale – Hezârfen Gençlik Projesi,
Suat Sarıca – İstanbul – Gençlerle Sanat Camide Güzel,
Abdulkadir Eryiğit – İstanbul – Cami Merkezli Gençlik,
Nuh Özkan – Mersin – Gençliğe Değer Yaz Kampı,
Cebrail Çelik – Manisa – Asla Yalnız Değilsin!,
İsmail Özütemiz – Denizli – Çocuklar Soluğu Camide Alıyor,
M.Lütfi Taşçı – Bursa – Gönüllü İmam Hatip ve Müezzin Kayyım Yetiştirme Projesi,
Mahmut Açıkgöz – Ali Coşkun – Tekirdağ – Niçin ve Nasıl İnanayım Projesi,
Bayram Tekin – Antalya – Ziyaret Edilmeyen Fakir Aile Kalmasın,
Mustafa Bebek – Bartın – Din Gönüllüsüyüm, İhtiyaç Sahiplerine Köprüyüm,
Ümmet Bıyık – Kilis – Kardeş, Kardeşin Emanetidir, Merhametin Dokunduğu Yetim Yüreklerde Bayram Sevinci, Merhametin Dokunduğu Yetim Yüreklerle Suriye’deyiz.

Kaynak: Diyanet Haber

Continue Reading

Dini Haberler

15 Ekim 2021 – Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan, 15 Ekim 2021 tarihli ve “Mübarek Gece Mevlid-i Nebi” konulu cuma hutbesi.

Tarih: 15.10.2021

MÜBAREK GECE MEVLİD-İ NEBİ

Muhterem Müslümanlar!

Önümüzdeki Pazar’ı Pazartesiye bağlayan gece, Mevlid-i Nebi’dir. İslam’ın tebliğcisi, hak ve hakikatin temsilcisi, dünya ve ahiretin efendisi, rehberimiz, en güzel örneğimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’in dünyayı teşriflerinin yıl dönümüdür. Bizleri bu mübarek geceye ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd ü sena, ümmeti olmakla müşerref olduğumuz Peygamber Efendimize, âline ve ashabına salât ve selam olsun.

Aziz Müminler!

Hutbeme başlarken okuduğum ayet-i kerimede Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah’ın izniyle O’nun yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik.”1

Okuduğum hadis-i şerifte ise Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) kendisini şöyle tanıtıyor: “Ben Muhammed’im, Ahmed’im, peygamberlerin izinden giden, insanları etrafına toplayan, Tevbe Peygamberiyim, Rahmet Peygamberiyim.”2

Değerli Müslümanlar!

Bizler, hayat rehberi Kur’an ve sünneti Allah Resûlü’nden öğrendik. Vefayı, iyiliği, dostluğu, muhabbeti ondan öğrendik. Rahmet yüklü adaleti, hikmet yüklü ahlâkı tüm insanlığa o tanıttı. Cenneti kazandıracak amelleri o gösterdi. Gönüllerimiz onunla birleşti. Dünyamız onunla anlam buldu, ömrümüz onunla bereketlendi.

Kıymetli Müminler!

Değerlerin yozlaştığı, vefasızlığın kol gezdiği günümüz dünyasında yegâne çare, Resûl-i Ekrem (s.a.s)’in tavsiyelerini bütün insanlarla buluşturmaktır. O halde geliniz, Peygamberimizi yakından tanımanın gayretinde olalım. Resûlullah’ın en büyük mirası Kur’an’a, yolumuzu aydınlatan sünnetine sıkı sıkıya sarılalım. Nefsimizi güzel ahlakıyla arındıralım. İşte o zaman çağımız yeniden asr-ı saadet olacaktır. Dünyamız huzurla dolacak, ahiretimiz cennet olacaktır inşallah.

Aziz Müslümanlar!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mevlid Gecesini içine alan haftayı Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlayacağız. Başkanlığımız bu yıl, Mevlid-i Nebi Haftası temasını “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olarak belirlemiştir. Vefa, fert için kıymet ve değer, toplum için huzur ve saadettir.

Her konuda olduğu gibi vefa konusunda da en güzel örnekleri Resûl-i Ekrem (s.a.s) insanlığa sunmuştur. Mevlid-i Nebi Haftası boyunca gerçekleştirilecek faaliyetlerle Peygamberimizin anne-babasına, eş ve çocuklarına, akraba ve dostlarına, canlı cansız tüm mahlûkata gösterdiği vefa örneklerini toplumumuzla paylaşacağız. Yüce Rabbimizle aramızdaki ahdimizi hatırlamaya, tüm insanlık ve kâinatla olan vefa sözleşmemizi yenilemeye gayret göstereceğiz.

Bu vesileyle şimdiden Mevlid-i Nebi Gecemizi tebrik ediyor, haftamızın aziz milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlı olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

1 Ahzâb, 33/45, 46.
2 Müslim, Fedâil, 126.

HUTBEYİ İNDİR

PDF İçin TIKLAYINIZ>>>

WORD İçin TIKLAYINIZ>>>

İngilizce İçin TIKLAYNIZ>>>

Arapça Hutbe İçin TIKLAYINIZ>>>

Kaynak: Diyanet Haber

Continue Reading

Çok Okunanlar