Connect with us

Araba Haberleri

Xiaomi’nin ilk elektrikli otomobili kanlı canlı görüntülendi

Akıllı telefon dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Xiaomi, elektrikli otomobil sektörüne yönelik ilk modelini yollarda test etmeye başladı.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, birçok rakibinin aksine kendini hiçbir konuda kısıtlamayan bir isim. Öyle ki Xiaomi’nin bir gün akıllı priz ürettiğini duyarken, ertesi gün süper hızlı şarj aleti geliştirmek için kolları sıvadığını öğreniyoruz. Ancak elektrikli otomobil pazarına girmesi, Çinli şirket için bile fazlasıyla iddialı bir hamleydi.

Son birkaç yıldır bu sektöre yönelik yoğun yatırımlar yapan Xiaomi, artık bu çalışmalarında sona doğru gelmeye başladı. Modena kod adı verilen ilk elektrikli otomobil modelini Çin yollarında test etmeye başlayan aracın görünümü de bu sayede ortaya çıkmış oldu. Ayrıca Modena hakkında fiyat sızıntıları gelmeye de devam ediyor.

Xiaomi’nin ilk elektrikli otomobili kanlı canlı görüntülendi

Kısa bir süre öncesine kadar fiyatının 22 bin dolar ile 29 bin dolar arasında olacağı belirtilen Xiaomi Modena, görünüşe göre fiyat arttırmış. Öyle ki görsel sızıntılarıyla birlikte ortalıkta dolaşmaya başlayan yeni fiyat aralığı 38 bin dolar ile 44 bin dolar arasında değişiyor. Açıkçası sektöre yeni giriş yapacak bir otomobil markası için bu fiyat biraz yüksek gibi duruyor. Ancak Xiaomi Modena, sahip olacağı üstün özelliklerle bu fiyatı gerçekten hak ediyor olabilir.

Öyle ki bu elektrikli otomobil modeli, Qualcomm 8295 çipiyle karşımıza çıkacak. Ayrıca onlarca sensör ve kamera ile de hem sürüş konforu hem de sürüş güvenliği arttırılmış olacak. Son olarak Xiaomi Modena’nın gelecek yıl piyasaya sürüleceğini hatırlatalım.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Araba Haberleri

Sony Honda Mobility ilk otomobil prototipini tanıttı

Bir süre önce ortaklık duyurusu yaparak herkesi şaşırtan iki Japon teknoloji devi, şimdi de ilk otomobil markalarının tanıtımını yaptı.

Teknoloji dünyası geliştikçe, farklı sektörlerin de birbirlerine yaklaşıklarını ve ortaklıklar kurmaya başladıklarını görüyoruz. Sony ve Honda tarafından geçtiğimiz aylarda duyurusu yapılan yeni birliktelik ise, bu konunun en güzel örneklerinden biri oldu. Söz konusu ortaklık kapsamında Sony Honda Mobilitiy (SHM) isimli bir otomobil üretim şirketi kurulduğunu açıklayan teknoloji devleri, ilk otomobil markasını da CES 2023 fuarında açıklamış oldu.

SHM’den yapılan açıklamaya göre, şirket yeni otomobillerini AFEELA markasıyla satışa sunacak. Fuarda boy gösteren bu araca baktığımız zamansa, karşımıza bilimkurgu filmlerinden çıkmış gibi bir otomobilin durduğunu görüyoruz. Gerek ön ve arka farları, gerekse de jantları ile son derece havalı bir görünüme sahip olan Afeela asıl sürprizi iç mekanda yapıyor.

Sony Honda Mobility ilk otomobil prototipini tanıttı

Fiziksel tuşlardan olabildiğince kaçınan ve Sony teknolojisini ön plana çıkaran Afeela 14’ü dış kısımda 31’i ise iç kısımda olmak üzere toplam 45 farklı kamera ve sensöre sahip. Yarım kesik direksiyon tasarımı ile dikkat çeken aracın ön paneli ise boydan boya dokunmatik ekranla kaplı. Ayrıca bu panelin sağ ve sol taraflarında yan ayna görevi göre iki ekranın daha bulunduğunu da belirtelim.

Tamamen elektrikle çalışacak olan bu aracın motor veya menzil bilgisine ilişkin şimdilik bir açıklama yapılmadı. Ancak SHM’nin daha önceki ifadelerinden anlaşıldığı kadarıyla, bu aracın 2025 yılında yollara çıkacağını bir kez daha hatırlatalım.

Continue Reading

Araba Haberleri

Türkiye’de satılan en ucuz sıfır otomobil için yeni fiyat belli oldu!

Ülkemizde satılan en ucuz sıfır otomobil Citroen Ami modelinin 2023 yeni fiyat tablosu belli oldu. İşte Citreon Ami 2023 fiyat listesi karşınızda.

Türkiye’de satılan en ucuz sıfır otomobil olarak bilinen Citroen Ami, geçtiğimiz yılda ülkemiz pazarına giriş yapmıştı. Yoğun talep gören bu otomobil modeli satışa çıktığı an dakikalar içerisinde tükenmişti.

Bunun sebebi otomobilin uygun fiyatlı olmasından kaynaklanıyor. Şehirde mobilite çözümlerine yönelik olarak geliştirilen Citroen Ami’nin 2023 fiyat listesi de yayınladı. Modelin yeni fiyatı uzun süredir merak ediliyordu.

Citroen Ami 2023 fiyat listesi yayınlandı

Citroen Ami, 2021 yılının son çeyreğinde ülkemizde satışa sunulmuştu. Satışın ilk etabı yalnızca kurumsal alıcıları kapsıyordu. Daha sonra ise 2022 yılında bireysel müşterilere satılmıştı. Ami, o vakitte 219 bin TL’lik fiyatıyla satışa sunulmuştu.

Ancak yeni yıla girmemizle birlikte Citroen Ami’nin 2023 fiyatı da merak ediliyordu. Citroen, resmi sitesinde Ami’nin tek motor seçeneğiyle 241.000 TL olduğunu yayınladı. Bu fiyatın 31/01/2023 tarihine kadar tavsiye edilen satış fiyatı olduğunu da belirtti.

Citroen Ami 2023 özellikleri

Citroen Ami, bünyesinde 6kW gücünde bir elektrikli motor taşıyor. Bu motor, 40nm tork üretebiliyor ve yalnızca 1 vites aralığına sahip. Elektrikli otomobilin maksimum hızı 45 km/s olarak belirtiliyor.

Yalnızca ev tipi bir prize takılıp şarj edilebilen Citroen Ami, 5,5 kWh kapasiteli ve 3 saate tam şarj edilebilen bir pile sahip. Bu pil ile toplamda 75 kilometre menzil elde ediliyor. 63 litre bagaj hacmi sunan Citroen Ami’nin toplam taşıma kapasitesi 710 kilogram değerinde.

Continue Reading

Araba Haberleri

Tesla’nın yeni aracının hem fiyatı hem ismi belli olmuş olabilir

Elektrikli otomobil devi Tesla tarafından geliştirilmesi beklenen yeni Hatchback modeli hakkında oldukça ilginç iddialar var.

Tesla artık dünyanın en çok elektrikli otomobil satan markası değil. Ancak bu durum, Amerikalı otomotiv devinin en ünlü ve en popüler marka olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Üstelik Tesla’nın 2022 yılında rekorlar kırdığını ve pazar payını arttırmaya devam ettiğini de hatırlatalım. Üstelik şirketin uzun bir süredir daha uygun bir Tesla modeli üzerinde çalıştığını da unutmayalım.

Bugüne kadar hakkında çok fazla detaylı bilgi alamadığımız yeni Tesla modeli hakkında, şimdilerde daha somut haberler gelmeye başladı. Öyle ki son iddialara göre yeni aracın ismi Tesla Model 2 olacak. İsminden de anlaşılacağı gibi bu modelin Tesla Model 3’ün önüne geçmesi istenmiyor. Zaten Model 2 kasa yapısı olarak da Hatchback kasayla karşımıza çıkacağı için, hitap edeceği kitle de farklı olacak.

Tesla’nın yeni aracının hem fiyatı hem ismi belli olmuş olabilir

Öte yandan ortaya çıkan son bilgilere göre Elon Musk’ın amacı yeni otomobilinin fiyatını 25 bin doların altında tutmak. Bu sayede kendisine yeni bir elektrikli otomobil almak isteyen ancak bunun için de 25 bin dolarlık psikolojik sınırı kendisine üst limit belirleyen kişilere de hitap edilebilecek.

Son olarak Tesla Model 2’nin henüz gelişim aşamasında olduğunu ve bu aracın büyük ihtimalle 2024 yılında tanıtılarak 2025 yılında satışa sunulacağını hatırlatalım.

Continue Reading

Çok Okunanlar