Connect with us

Teknoloji

Vivo V25 5G Türkiye’de: İşte Fiyat ve Özellikleri!

Türkiye pazarında dikkat çeken modellerle karşımıza çıkmaya başlayan Vivo, bugün yeni bir lansman gerçekleştirdi. Webtekno olarak bizim de …

Türkiye pazarında dikkat çeken modellerle karşımıza çıkmaya başlayan Vivo, bugün yeni bir lansman gerçekleştirdi. Webtekno olarak bizim de katıldığımız bu lansmanda, şirketin en yeni telefonları arasında yer alan V25 5G isimli modelin Türkiye’ye resmen giriş yaptığı duyuruldu. Peki bu telefon tüketicilere neler sunuyor ve ne kadara mal olacak?

Vivo’nun Türkiye’deki yeni akıllı telefonu hem tasarımı hem de teknik özellikleriyle dikkat çekiyor. Keskin hatlara sahip bir tasarıma sahip olan telefon, 6,44 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlük sunan bir AMOLED ekrana sahip. 90 Hz tazeleme oranına sahip ekran, 1.300 nit yüksek parlaklık değeri ile dikkatleri üzerinde toplayacak gibi görünüyor. 

Karşınızda Vivo V25 5G

Vivo’nun Türkiye’deki yeni akıllı telefonu, MediaTek’in Dimensity 900 işlemcisinden güç alıyor. 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı ile desteklenen telefon, 8 GB’ye kadar sanal RAM desteği sunuyor. Böylelikle bu akıllı telefon, tahmin edilenin üzerinde performans sunmuş olacak. Özel bir sıvı soğutma sistemiyle desteklenen telefonun 4.500 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olduğunu, bu bataryanın 44 watt hızlı şarj desteğiyle geldiğini belirtelim.

Vivo V25 5G’nin teknik detayları bunlardan ibaret değil. Donanım tarafında telefonun kendisiyle birlikte batarya, şarj modülü, yüksek akım, voltaj, sıcaklık ve Type-C girişi gibi tam 24 kademeli koruma sistemine sahip olan telefon, tasarım tarafında ise IP54 sertifikası ile geliyor. Böylelikle Vivo V25 5G ciddi oranda su ve toza dayanıklılık gösteriyor. Bununla birlikte, Vivo’nun açıklamalarına göre telefonun 42 bin düşme testinden başarılı çıktığını, USB Type-C kablosunun 6.000 takıp çıkarma işlemine dayanıklı olduğunu söyleyelim.

Vivo V25 5G, kamera özellikleriyle de dikkat çekecek gibi görünüyor. Zira bu akıllı telefonda 64 MP çözünürlük sunan arka kamera yer alıyor. OIS destekli bu kamera, yapay zekadan da faydalanıyor. Bokeh Yansıma Portresi isimli bir özellikle gelen telefon, bu özelliği sayesinde düşük ışıklı ortamlarda mükemmel sonuçlar veriyor. 64 MP’lik kameraya 8 MP ultra geniş açılı kamera ve 2 MP de makro kamera eşlik ediyor.

Vivo’nun yeni telefonu, 50 MP çözünürlük sunan bir ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Bu ön kamera, sahip olduğu otomatik odaklama özelliği sayesinde kullanıcıya benzersiz bir deneyim sunuluyor. Üstelik selfie çekmek isteyen bir kullanıcının doğrudan gözüne odaklama yapılabiliyor.

Vivo V25 teknik özellikleri:

Ekran 6.44 inç, FHD+, 90 Hz, AMOLED
İşlemci MediaTek Dimensity 900
RAM 8 GB
Depolama 256 GB
Ön Kamera 50 MP
Arka Kamera 64 MP + 8 MP + 2 MP
Batarya 4.500 mAh (44W)

Vivo V25 5G fiyatı:

8 GB+ 256 GB 13.999 TL

Vivo, Türkiye için etkileyici bir kampanya da başlatmış durumda. Bu kampanya kapsamında V25 5G’yi ön sipariş programında satın alan tüketiciler, tam 3.300 TL değerinde hediye kazanacaklar. Bu hediyeler bir adet FIFA Katar 2022 Dünya Kupası resmi topu, araç içi şarj cihazı, TWS 2 ANC kablosuz kulaklık ve ekran için sigorta olarak açıklandı.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji

MERR GROUP Adanalıları Yeni Teknoloji Kiralanabilir Powerbanklerle buluşturdu

MERR GROUP, Şarz Firmasıyla anlaşma yaptı. Yapılan anlaşmayla MERR GROUP, Adanalıların ve Adanayı’yı gezip görmeye gelenlerin kenti rahatça gezebilmeleri şarj sıkıntısı yaşamamaları için Adana’nın Çukurova,  Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde,  kendileri için önemli noktalar olacağını dile getiren MERR GROUP CEO’su Muhammet Emin Rüzgar “Hedefimiz sadece Adana değil daha bir çok illerde bu hizmeti taşımak amacındayız. Daha kulanışlı ve konforlu bir hizmet vereceğiz. Adanalılarımız hizmette her şeyin en iyisini hak ediyor.” ifadelerini kullandı.

POWERBANK KİRALAMA SİSTEMİ ŞARZ NEDİR

ŞARZ Türkiye’nin ilk powerbank kiralama hizmetidir. Mobil kullanım sürelerinin bir araya gelmesiyle karşılaşacakları gün içinde pilin bitmesi artık sorun olmayacak.

Ancak ŞARZ ilk kez tanışan bazı vatandaşların nasıl kullanacaklarına dair bilgi yetersizliğinden dolayı 5 adımda ŞARZ nasıl kullanacağınız anlatacağız.

ŞARZ Kiralamak İçin İşte Sırasıyla Yapmanız Gerekenler

1-Cep telefonlarınıza ŞARZ’ın Mobil uygulamasını indirmeniz gerekiyor.
2- ŞARZ uygulama haritasından en yakın istasyon bul
3- İndirdiğiniz mobil uygulamanıza para yüklemelisiniz.
4-İndirdiğiniz mobil uygulamasına para yükledikten sonra akıllı telefonunuzla istasyonun üzerindeki kare kodu okutarak Powerbank’i al, cihaza uygun kablo ile şarj et.
5-Kullanımın bitince sana en yakın istasyondaki boş hazneye bırak

ŞARZ ÜCRETLENDİRMESİ NEDİR

ŞARZ ücretlendirmesi;
Başlangıç 4,00₺
Dakika 0,10₺

Continue Reading

Teknoloji

Twitter, Elon Musk’ın Özel Jetini Takip Eden Hesabı Banladı!

Twitter, Elon Musk’ın özel jetini takip eden ‘ElonJet’ isimli hesabı askıya aldı. Sürekli olarak ifade özgürlüğünü savunan Musk, geçtiğimiz ay bu hesabı yasaklamayacağını söylemişti.

Twitter’ı satın alan Elon Musk, platformda ‘ifade özgürlüğü’ vaadiyle birçok değişiklik yapıyordu. Bu kapsamda da daha önce askıya alınan hesapları Twitter’a geri getirmeye bile başlamıştı. Ancak yaşanan yeni bir gelişme Musk’ın bu konuda pek de dürüst olmadığını gösterdi.

ElonJet’ isimli bir hesabın daha önce Musk’ın özel jetini takip ettiği ortaya çıkmıştı. Hatta ünlü girişimci, jetinin anlık olarak durumunu paylaşan bu gence durması için 5 bin dolar bile teklif etmişti. Ancak hesabın sahibi, bunu kabul etmeyerek 50 bin dolar talep etmişti. Bundan aylar sonra ise Musk, Twitter’ı satın aldı. Milyarder iş insanı, kasım ayında paylaştığı bir gönderide de ifade özgürlüğünü savunması gerekçesiyle bu hesabı yasaklamayacağını söyledi. Ancak hesap kontrol edildiğinde Musk’ın sözünde durmadığı görüldü.

Twitter, Musk’ın özel jetini takip eden hesabı askıya aldı

ABD’deki Florida Merkez Üniversitesi’nde birinci sınıf öğrencisi olan Jack Sweeney’in yönettiği hesap, Twitter tarafından askıya alındı. ElonJet kullanıcı adına sahip hesap kontrol edildiğinde, “Hesap askıya alındı. Twitter, Twitter Kuralları’nı ihlal eden hesapları askıya alırifadelerinin yer aldığı görüldü.

Musk’ın jetini takip eden Sweeney, geçtiğimiz hafta sonu platform ile ilgili bazı iddialarda bulunmuştu. Genç kullanıcı, ismi bilinmeyen bir Twitter çalışanının kendisine şirketin hesabının görünürlüğünü ciddi oranda azalttığını söylediğini iddia etti.

https://twitter.com/twitter/status/1603036301472976897

Pazartesi günü ise kendi hesabından yaptığı açıklamalarda Twitter’ın son zamanlardaki iddialarını fark ettiğini ve görünürlüğü artırdığını belirtti. Ancak bugün platformdaki diğer kullanıcılar, şirketin tekrar fikrini değiştirerek daha sert bir hamle yaptığını ve hesabı tamamen askıya aldığını fark etti. Sweeney de bunu kendi hesabından bir paylaşım yaparak doğruladı. Paylaşımında ElonJet’in kalıcı olarak yasaklandığı görüldü.

Kendini ‘ifade özgürlüğü savaşçısı’ olarak tanımlayan Musk, direkt olarak kendi güvenliğini riske atsa da hesabı banlamayacağını söylemişti

Twitter’ın bu hamlesi, Elon Musk’ın kasım ayında hesabı yasaklamayacağını söylemesinden bir ay sonra geliyor. Sürekli olarak ifade özgürlüğünü savunan ve bu konuda platformda adeta kaos yaratan Musk, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı: “İfade özgürlüğündeki kararlılığım, benim için doğrudan bir güvenlik riski olsa da uçağımı takip eden hesaba bile uzanıyor.”

Continue Reading

Teknoloji

MIUI 14’ün Duvar Kağıtları Yayınlandı [İndir]

Xiaomi’nin Android 13 tabanlı yeni arayüzü MIUI 14’ün duvar kağıtları yayınlandı. 60’tan fazla duvar kağıdı, an itibarıyla 1080 x 2400 çözünürlük sunan tüm akıllı telefonlarda kullanılabiliyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, geçtiğimiz günlerde Android 13 tabanlı yeni arayüzü MIUI 14‘ü tanıttı. Bu arayüz, Xiaomi telefon kullanıcılara büyük yenilikler sundu. Ayrıca bu arayüz ile yepyeni duvar kağıtları da Xiaomi kullanıcılarına ulaştı. Bu haberimizde, MIUI 14 ile tanıtılan yeni duvar kağıtlarından bahsedeceğiz.

MIUI 14 arayüzü, 60’tan fazla statik duvar kağıdı ile geldi. Ayrıca yepyeni video duvar kağıtları da mevcuttu. Bu duvar kağıtları nihayet internet üzerinden de servis edildi. Böylelikle tüm akıllı telefon kullanıcıları, an itibarıyla MIUI 14’ün duvar kağıtlarını deneyimleyebiliyorlar. Eğer telefonunuz 1080 x 2400 piksel ekrana sahipse, markası Xiaomi olmasa bile bu duvar kağıtlarını kullanabilirsiniz.

MIUI 14 ile sunulan bazı duvar kağıtları:

MIUI 14, kullanıcılara 8 farklı kategoride duvar kağıdı sunacak. Bu kategoriler ışık döngüleri, doğal dokular, kristalleşme ve gölge geometrisi gibi isimlere sahipler. Her kategoride kendine has görüntülerin, farklı tonlardaki versiyonları bulunuyor. Yukarıda, o duvar kağıtlarından bazılarını görüyorsunuz.

XDA tarafından servis edilen duvar kağıtlarına buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, indirdiğiniz dosyayı ZIP arşivinden çıkartmak ve beğendiğinizi de duvar kağıdı olarak ayarlamak.

MIUI 14 ile sunulan tüm yenilikler için:

Xiaomi’nin en yeni amiral gemisi telefonu 13 için:

Continue Reading

Çok Okunanlar